Hvad er permanente krøller?
Har du altid drømt om at have krøller og få et fyldigere look, så kan permanente krøller være en mulighed for dig. 80'er lookets permanente krøller er tilbage i stor stil og uanset om du ønsker en dramatisk transformation eller subtile bølger, så er der forskellige metoder til at opnå netop det look du ønsker. I denne guide fører vi dig igennem nogle af de spørgsmål du kan sidde tilbage med når du overvejer at få permanente krøller.
Du har måske hørt om en permanent, men vidste du, at der faktisk er forskellige metoder til at skabe langtidsholdbare krøller? Som tidligere frisør har jeg selv udført en del af disse behandlinger gennem årene. Permanente krøller findes i forskellige former, de mest kendte er kold permanent, varmepermanent og hjemmebehandlinger. De to ovennævnte udføres af uddannede fagfolk på saloner hvor der bruges stænger(Når der udføres varmepermanent så udføres det med varmestænger) til at vikle dit hår omkring dem, og holder hver sektion på plads med en kemisk opløsning (permanentvæske) kendt som en neutralisator eller setting lotion. Dette holder formen på krøllen, indtil den tørrer helt (normalt omkring en halv time), hvor frisøren vil fjerne alle stængerne og afslutte stylingen af ​​dit look. Denne behandling varer cirka i 2-5 timer afhængigt af hårets længde og tykkelse. 

Krøllestørrelsen varierer fra små krøller til løse, flydende bølger, afhængigt af størrelsen på stangen og krølleopløsningen. Perm stænger fås i en række størrelser, fra 0,75 mm til 5 mm. Jo større stang, jo løsere og større krøller; omvendt, jo mindre stangen er, jo strammere og mindre bliver dine krøller.


Hvor lang tid holder permanente krøller
Det er meget individuelt hvor længe krøllerne kan holde, da det afhænger af hårtype, pleje og hvor tit man klipper hår. Typisk vil permanente krøller holde mellem fire til seks måneder. Når du vælger at få lavet permanente krøller er det vigtigt at du følger frisørens anvisninger, så som ikke at vaske håret de første 48 timer efter behandling da du på den måde vil opnå det bedste resultat.


Hvad koster permanente krøller?
Priser på permanente krøller variere meget og du kan derfor forvente at skulle betale mellem 480-3000 kr afhængigt af hvilken salon du vælger samt hvilken hårtype, tykkelse og længde du har.

Er permanente krøller skadeligt?
Som alle andre kemiske behandlinger hvor der bruges væske eller varmeapparater kan du forvente at håret vil have brug for ekstra pleje. Når du får foretaget permanente krøller så anbefaler vi at du får det lavet i en salon og fraråder at du selv laver behandlingen derhjemme da du kan skade dit hår mere end nødvendigt. Når du får lavet permanente krøller så er det vigtigt at tilfører dit hår fugt, da håret typisk vil opleves mere tørt.

Hvordan plejer man permanente krøller?
Den bedste pleje til permanente krøller er at starte på curly girl metoden, da håret nu er krøllet og skal plejes herefter. Det er vigtigt at starte simpelt og søge råd for at finde det rette produkt til netop dit hår da det kan være svært at finde rundt i curly girl verdenen. Her kan vi hos Bouncy curls være behjælpelige med at finde netop de produkter du skal bruge uden at blive overvældet, vi har blandt andet sammensat nogle sæt der kan hjælpe dig på vej. Når du har fået permenente krøller vil du opleve at krøller skal plejes og passes på for at holde dem så sunde som muligt. Herunder har vi nogle tips til hvordan du kan inkorporer nogle sundere vaner nu hvor du har fået krøller. 

  1. Børst aldrig dit hår imens det er tørt, brug en bredtandet kam til at filtre hårknuder ud.
  2. Brug en t-shirt eller microfiber håndklæde til at tørre dit hår.
  3. Sov på et pudebetræk lavet af satin for at undgå at gøre skade på håret.
  4. Brug en protein behandling 1 gang om måneden og en maske 1-2 gange om ugen.
  5. Brug en diffuser med kold luft og beskyt håret mod varme fra både apparater og vejr.


Produkter til pleje af permanente krøller?
Til at starte med har du brug for et renseprodukt og her vil en co wash være en god ide at bruge når håret er kemisk behandlet og mangler fugt sammen med en god plejebalsam og maske der indeholder protein og fugt. Derudover vil vi anbefale en krøllecreme eller leave-in i form af spray som vil kunne bruges til at pleje og genopfriske krøllerne. Til styling kan en gel bruges for ekstra hold til at holde krøllerne på plads eller en mousse for medium hold og volumen.Permanente krøller til mænd?
Er du mand og ønsker krøller i håret, så er det heldigvis håb. Har du langt hår foregår processen præcis som tidligere beskrevet, men har du kort hår og ønsker krøller så er det faktisk nemmere end med langt hår. Det er typisk mindre tidskrævende og koster mindre. Til gengæld skal behandlingen gentages oftere da udgroningen vil være meget synlig i kontrast til krøllerne også når håret klippes.

Hvordan laver man krøller i kort hår?
Ønsker man krøller i kort hår, men synes ikke at permanente krøller er løsningen så kan man med fordel lave krøller med glattejern og krøllejern i korte frisurer. Derudover kan man også bruge permrods (stænger) sammen med gel og lade det sidde i håret i nogle timer.

Hos Bouncy curls kan vi hjælpe dig med at beslutte, hvilke produkter der passer til dine behov. Tøv endelig ikke med at kontakte os.