Psoriasis i hovedbunden


Hovedbundspsoriasis er en form for psoriasis, der rammer hovedbunden og det kan til tider være svært at have psoriasis i hovedbunden og følge curly girl metoden. Psoriasis i hovedbunden kan også kaldes hovedbundspladepsoriasis eller hovedbundspustuløs psoriasis. Hovedbundspsoriasis kan behandles med cremer, salver og lysbehandling. Behandlingsplanen afhænger af, hvilken type hovedbundspsoriasis du har.


Hovedbundspsoriasis kan ramme alle, men forekommer oftest hos personer mellem 20 og 40 år. Det kan også forekomme hos børn, teenagere og ældre voksne. Psoriasis er ikke smitsom. Du kan ikke få psoriasis ved at røre ved eller være i nærheden af en person, der har det. Man kan kun få psoriasis ved at arve visse gener fra en eller begge forældre eller ved at få sygdommen senere i livet af ukendt årsag.


Symptomer på hovedbundspsoriasis


Der findes to typer hovedbundspsoriasis:


Plaque - Den mest almindelige form for hovedbundspsoriasis. Den forårsager hævede pletter, der er røde, skællende og kløende. Du kan måske bemærke skæl på dit hår, når du kører fingrene igennem det. Plader forekommer normalt på den øverste del af din hovedbund, men kan sprede sig til andre dele af dit hoved, herunder dine ører og bagved dem. I nogle tilfælde kan der også forekomme plamager på andre dele af kroppen (f.eks. på dine albuer).


Pustuløs - Denne type hovedbundspsoriasis forårsager små pusfyldte blærer, der let brister og efterlader skorper, når de heler. Pustler kan forekomme overalt på hovedet, men de er mere tilbøjelige til at forekomme foran eller på siderne end bagpå, hvor de er mindre synlige, fordi de ville


Har du psoriasis og ønsker at følge curly girl methoden så vil jeg anbefale at du ikke bruger vaskebalsam/cowash i nærheden af din hovedbund. Jeg har selv psoriasis i min hovedbund og oplever at min hovedbund skal holdes ren og fri for buildup (produktopbodning). Derfor bruger jeg hovedbundsskrub og produkter der indeholder pebermynte og andre beroligende ingredienser der renser og beroliger min hovedbund når det klør.