Æblecidereddike er kendt for sine mange sundhedsmæssige fordele - fra vægttab til behandling af hikke. Men vidste du, at det også kan bruges til dit hår?


Æblecidereddike har en masse i fordele på dit krøllede hår og hovedbund.

Æblecidereddike hjælper med at fjerne ophobninger i din hovedbund og efterlader den ren og opfrisket. Den hjælper også med at fjerne ophobninger i dit hår, hvilket gør det lettere at rede igennem og style. Det fremmer en sund hovedbundscirkulation. Eddikesyren i æblecidereddike hjælper med at afbalancere pH-niveauet i din hovedbund, hvilket fremmer sund blodcirkulation til dine rødder - et must, hvis du har krøllet hår! Dette fører til sundere krøller. Det hjælper også med at fjerne skæl og kløe i hovedbunden forårsaget af tørhed eller irritation i hovedbunden.

Det styrker krøller!

Æblecidereddike har vist sig at styrke håret ved at hjælpe med at reparere skader forårsaget af varmestylingredskaber som f.eks. fladjern og krøllejern. 


Fordele ved at bruge ACV på krøllet hår:

  • Det hjælper med at regulere pH-niveauet i din hovedbund. Dette vil hjælpe med at reducere krus og forbedre den generelle sundhed i dine lokker.


  • Det har antibakterielle og svampedræbende egenskaber, der kan hjælpe med at forebygge skæl og andre hovedbundstilstande.


  • Det indeholder æblesyre, som forbedrer elasticiteten i hårstrået. Det gør det lettere at rede dine krøller igennem, hvilket reducerer brud og spaltede spidser.


  • Æblecidereddike er også en effektiv balsam, fordi den tilføjer proteiner til beskadigede eller skøre hårstrå, hvilket hjælper dem med at blive stærkere og sundere end før.
Sådan laver du en æblecidereddike rens også kaldet Acv rinse

En af de mest populære anvendelser af æblecidereddike er at skylle dit hår med acv efter shampoo. Skylningen fjerner ophobninger i dit hår og efterlader det rent og skinnende. Her får du en guide til hvordan du kan lave en acv rens derhjemme.


  1. Bland 2 spiseskefulde æblecidereddike med 1/2 kop vand i en sprayflaske eller skål, og påfør det rigeligt i rent vådt hår, med fokus på spidserne først. Lad det sidde i ca. 5 minutter, før det skylles helt ud med varmt vand. 


Vi håber, at dette indlæg var nyttigt for alle vores læsere derude, som ønsker mere information om, hvordan man krøllet hår. Se også vores instagram profil hvor du finder how to videoer.